Kuharica /

Kratki vodič za pravilno dinstanje luka za gulaš

Image
Foto: Pixabay

Prvi korak u pripremi gulaša je dinstanje luka. Donosimo kratki vodič kako treba izgledati dinstanje luka za gulaš.

1.10.2022.
16:51
Pixabay
VOYO logo

Luk se prvo mora dinstati kako bi dodao okus ulju. Na taj način hrana koja se kuha, poput gulaša u ovome slučaju, bolje apsorbira okus, što u konačnici znači bolji sveukupni okus cijelog jela.

Prvi korak je oguliti luk za gulaš i narezati ga na prilično tanke ploške. Zatim ploške od luka za gulaš odvojiti na kolutove. Sada zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri dok ne ugrije, oko 2 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulje dodajte kolutove luka za gulaš. Koristite drvenu kuhaču da ih ravnomjerno rasporedite po tavi. Pospite ih solju.

Morat ćete dinstati luk, često miješajući, dok ne postane mekan, zlatne boje i dok ne postane smeđi na točkicama. To će vjerojatno trajati oko 10 minuta na srednjoj vatri, ovisno o veličini luka za gulaš kojeg dinstate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite spremni da luk izgubi prilično volumen dok ga polako dinstate za gulaš. Na kraju budu upola manje nego prije kuhanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo