Recepti za pripremu cvjetače su različiti. Cvjetača se najčešće priprema kao prilog uz meso ili ribu. Jeste li probali pripremiti fritule od cvjetače kao prilog mesu? Ove fritule od cvjetače jednostavne su za napraviti i odličan su prilog uz meso.
Sastojci za pripreme cvjetače kao prilog mesu:
- 6 šalica cvjetova cvjetače
- ½ šalice brašna
- 3 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- preljev za salatu prema izboru
- ½ šalice maslinovog ulja
Postupak pripreme cvjetače kao priloga:
Cvjetaču usitnite u bledneru i premjestite u veliku zdjelu. U cvjetaču umiješajte brašno, jaja, prašak za pecivo i preljev za salate.
Zagrijte toliko maslinovog ulja da pokrije dno tave na srednjoj vatri. U vrelo ulje ubacite pune žlice mješavine cvjetače; pržite dok ne porumeni, oko 3 minute po svakoj strani.
Fritule od cvjetače kao prilog mesu su gotove i spremne su za posluživanje.