Odležavanje ili čuvanje mesa u ulju tehnika je kojom se meso dovodi do zrenja. Najčešće se za čuvanje mesa u ulju koristi biftek kojim ono postaje iznimno mekano i još ukusnije meso.
Osim što ova metoda ima niz prednosti za samu kvalitetu mesa, čuvanje mesa u ulju brzo se priprema i ne trebate mnogo sastojaka. To je tzv. mokro zrenje mesa kojim se izbjegava njegov kontakt sa zrakom.
Čuvanje mesa u ulju traje do dva tjedna. Dobar komad mesa potopite u suncokretovo ulje i ostavite u hladnjaku. Ne brinite se, ulje je samo zaštitnik mesa da ne dođe u kontakt sa zrakom, ne morate koristiti maslinovo jer će vam previše trebate. Meso neće poprimiti specifičan okus ulja.
Čuvanje mesa u ulju nakon dva tjedna omogućit će da komad mesa bude spreman da postane pravi biftek. Osim bifteka, čuvanje mesa u ulju pogodno je za bilo koju vrstu mesa, samo ono mora biti u komadu.