Kuharica /

Savjeti za čuvanje mesa u ulju

Image
Foto: Pixabay

Znate li da postoji metoda čuvanje mesa u ulju? Donosimo savjete za čuvanje mesa u ulju.

10.4.2022.
13:05
Pixabay
VOYO logo

Odležavanje ili čuvanje mesa u ulju tehnika je kojom se meso dovodi do zrenja. Najčešće se za čuvanje mesa u ulju koristi biftek kojim ono postaje iznimno mekano i još ukusnije meso.

Osim što ova metoda ima niz prednosti za samu kvalitetu mesa, čuvanje mesa u ulju brzo se priprema i ne trebate mnogo sastojaka. To je tzv. mokro zrenje mesa kojim se izbjegava njegov kontakt sa zrakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvanje mesa u ulju traje do dva tjedna. Dobar komad mesa potopite u suncokretovo ulje i ostavite u hladnjaku. Ne brinite se, ulje je samo zaštitnik mesa da ne dođe u kontakt sa zrakom, ne morate koristiti maslinovo jer će vam previše trebate. Meso neće poprimiti specifičan okus ulja.

Čuvanje mesa u ulju nakon dva tjedna omogućit će da komad mesa bude spreman da postane pravi biftek. Osim bifteka, čuvanje mesa u ulju pogodno je za bilo koju vrstu mesa, samo ono mora biti u komadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo