Kulinarske tajne /

Savjeti za pravilno čuvanje biskvita

Image
Foto: Pixabay

Biskvit možete pripremtii nekoliko dana ranije, samo je važno pravilno čuvanje biskvita. Donosimo vam nekoliko savjeta za čuvanje biskvita.

28.1.2022.
10:53
Pixabay
VOYO logo

Kada čuvate biskvit nekoliko dana, morate ga dobro zamotati u prozirnu foliju. Time se stvara zaštitna barijera i spriječava isušivanje. Provjerite jesu li sve izrezane strane potpuno pokrivene kako biste spriječili da se biskvit osuši. Još jedan trik za čuvanje biskvita je hlađenje.

Biskvit prebacite u hladnjak da se polako ohladi i stegne. Zatim biskvit čvrsto zamotajte u plastičnu foliju i pohranite u posudu i stavite u zamrzivač. Biskviti mogu trajati do četiri mjeseca uz ispravno skladištenje.

Čuvanje biskvita funkcionira jednako kao i čuvanje ostalih kolača. Čuvajte biskvit na sobnoj temperaturi i držite ga podalje od izravnog sunca i bilo kakvih većih izvora topline koji bi mogli otopiti glazuru. Držite biskvit u kutiji na pultu do tri dana. Biskvit se može čuvati u zatvorenoj, hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi oko tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike