Svijet voća /

Crveni grejp - osnovne karakteristike i dobrobiti

Image
Foto: Pixabay

Bez obzira koje je boje grejp, koristan je za imunološki sustav i dobar je izvor vitamina C i A. Ipak, crveni grejp sadrži više vitamina A od bijelog grejpa.

7.10.2022.
16:59
Pixabay
VOYO logo

Crveni grejp je zapravo rezultat križanja naranče i pomela. Ono što crvenom grejpu daje crvenu boju je likopen, antioksidans. Osim boje, likopen crvenom grejpu daje i slađi okus.

Likopen u crvenom grejpu nosi dobrobiti povezane sa zdravljem srca. Osim što crveni grejp sadrži vitamin A, on sadrži i vitamin B, cink, bakar, željezo, kalij i dijetalna vlakna. Crveni grejp najčešće se jede svjež ali može se koristiti i u raznim salatama, koktelima i desertima. Meso i sok također se mogu dodati u umake, sirupe i džemove. Crveni grejp možete čuvati do 2 tjedna u hladnjaku ili do tjedan dana na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni grejp ima sposobnost da otjera stvari poput prehlade pa čak i ozbiljne bolesti poput raka pa tako čine konzumaciju crvenog grejpa bitnim dijelom svakodnevne prehrane mnogih ljudi.

Dok neki ljudi preferiraju slađi okus naranče, jednako tako mnogi uživaju u kiselkastom i gorkom okusu crvenog grejpa jer ima visoku nutritivnu vrijednost, posebno kao dodatak mršavljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo