Kuharica /

Jela s crvenim grahom neka pronađu mjesto na vašem jelovniku

Image
Foto: Pixabay

Kupili ste crveni grah i želite ga napraviti za ručak? Donosimo recept za pripremu crvenog graha.

18.8.2022.
12:50
Pixabay
VOYO logo

Crveni grah je odličan biljni izvor proteina. Također su bogati raznim mineralima, vitaminima, vlaknima, antioksidansima i drugim jedinstvenim biljnim spojevima. Stoga ove mahune mogu pomoći u mršavljenju, poboljšati zdravlje debelog crijeva i razinu šećera u krvi.

Sastojci za crveni grah:

  • 3 žlice ulja
  • 1 veća glavica luka, nasjeckana
  • 1 velika zelena paprika, nasjeckana
  • 2-3 stabljike celera, sitno nasjeckanog
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica suhe majčine dušice
  • 1 veći list lovora
  • 100ml umaka od rajčice
  • 2 šalice juhe od povrća
  • 500g crvenog graha, ocijeđenog i ispranog
  • 100g kobasice, nasjeckane
  • sol i papar
  • ljuti umak
  • sjeckani svježi peršin
  • 600g kuhane riže

Priprema crvenog graha:

Zagrijte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, smanjite vatru na srednju i kuhajte 5-7 minuta, često miješajući dok luk ne počne omekšavati. Dodajte zelenu papriku i celer. Nastavite kuhati još 5-7 minuta ili dok sve povrće ne omekša. Dodajte češnjak, majčinu dušicu i lovorov list. Kuhajte kratko, 10-15 sekundi. Dodati kobasicu i kuhati je kratko, 10-15 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte umak od rajčice, juhu, grah. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte 25-30 minuta ili dok se ne zgusne.

Po ukusu dodajte sol, crni papar i ljuti umak u crveni grah. Dodajte nasjeckani svježi peršin. Poslužite crveni grah preko vruće, kuhane riže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike