Kako biste pripremili savršen crumble od jagoda koristite svježe jagode jer okus je puno bogatiji kada su jagode svježe.
Sastojci potrebni za pripremu crumbla od jagoda su:
- 2½ šalice nasjeckanih jagoda
- ½ žličice balsamico octa
- ⅓ šalice cijele valjane zobi
- ⅓ šalice nasjeckanih pistacija
- ¼ šalice bademovog brašna
- ¼ šalice smeđeg kokosovog šećera
- ½ žličice cimeta
- ⅛ žličice morske soli
- 1 žlica stvrdnutog kokosovog ulja, plus još za podmazivanje
- 1 žlica vode
Za pripremanje crumblea od jagoda najprije zagrijte pećnicu na 180 °C i namažite 4 male posudice za pećnicu kokosovim uljem. U zdjeli umutite zob, pistacije, brašno, kokosov šećer, cimet i sol dok se ne sjedine. Dodajte kokosovo ulje i ponovno miksajte. Dodajte vodu i ponovno miksajte. Smjesa treba biti mrvičasta.
U jednoj posudi pomiješajte jagode s balzamičnim octom. Podijelite jagode po malim posudama u kojima ćete peći crumble od jagoda. Odozgo stavite crumble koji ste prethodno pripremili. Pecite 15 minuta ili dok crumble od jagoda lagano porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 10 minuta. Crumble od jagoda možete poslužiti sa sladoledom.