Crni rižoto od sipe odlično je glavno jelo za sve prigode. Jednostavno za pripremu, a vrlo ukusno. Kako se priprema crni rižoto?
Sastojci za crni rižoto od sipe:
- 1kg sipe
- 2 nasjeckana luka
- 80ml maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- nasjeckani peršin
- 60 ml bijelog vina
- 400 g riže
- 1 žlica sipinog crnila
- 2 šalice vruće vode.
- 1 žlica soli
- 1 žlica papra
- 1 temeljac
Priprema crnog rižota od sipe:
Očistite sipu no sačuvajte vrećicu sa tintom. Izrežite sipu na dulje komade.
Pirjajte luk u ulju dok ne postane proziran. Dodajte 1kg sipe i kuhajte otprilike 15 minuta. Dodajte 3 češnja češnjaka, nasjeckani peršin, 1 žlicu soli i dovoljno vode da prekrijete sve dodane sastojke. Kuhajte dok sipa ne bude mekana.
Dodajte 400g riže, žlicu tinte iz vrećice sa tintom koju ste sačuvali ranije. Nastavite kuhati na laganoj vatri. Dodajte temeljac i vino i miješajte dok se ne sjedini sa ostalim sastojcima.
Uklonite crni rižoto sa sipom sa vatre kada riža bude kuhana al dente. Ostavite da se uhladi barem 10 minuta prije serviranja kako bi se okusi sjedinili. Servirajte toplo.