Čokoladni desert /

Kako se priprema ukusan čokoladni tart?

Image
Foto: Pixabay

Ovaj recept za čokoladni tart izvrstan je za ljubitelje čokolade. Donosimo recept kako se radi ukusan čokolani tart.

28.11.2022.
13:00
Pixabay
VOYO logo

Recept za ovaj konkretni čokoladni tart vapi za malo debljom ljuskom tijesta. Što bolju čokoladu možete kupiti, to će tart biti ukusniji.

Sastojci za recept za čokoladni tart:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 ml vrhnja
  • 2 ravne žlice šećera
  • 400 g kvalitetne tamne čokolade
  • 90 g maslaca, sobne temperature
  • 100 ml mlijeka
  • 1 kora kolača, slijepo pečena
  • kvalitetan kakao prah, za posipanje

Čokoladni tart priprema:

U tavu stavite vrhnje, šećer i mali prstohvat morske soli i zakuhajte. Čokoladu izlomite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim smjesa prokuha maknite s vatre i dodajte maslac i čokoladu. Miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi, miješajući u hladno mlijeko dok ne postane glatka i sjajna. Ponekad ova smjesa izgleda kao da se raspala. Pustite da se još malo ohladi i umiješajte još malo hladnog mlijeka dok smjesa ne postane glatka.

Svu smjesu špatulom ostružite u skuhanu i ohlađenu koru tijesta. Protresite čokoladni tart da se ujednači i ostavite da se hladi oko 1 do 2 sata dok ne bude na sobnoj temperaturi. Pospite čokoladni tart kakaom u prahu.

U konačnici, tijesto bi trebalo biti kratko i prhko, a nadjev bi trebao biti gladak i rezati se poput maslaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo