Kuharica /

Čokoladni kolač s rumom neodoljiv kolač za koji ne trebate mnogo sastojaka, a ni vremena

Image
Foto: Pixabay

Mekan, sočan i podatan najbolji su pridjevi koji opisuju ovo čokoladno čudo s notom ruma. Odvojite svega pola sata i pripremite čokoladni kolač s rumom.

5.3.2023.
14:51
Pixabay
VOYO logo

Koliko vam se često događa da negdje vidite recept za fantastičan kolač koji vas se dojmio, no kada vidite popis sastojaka ili vrijeme pripreme odlučite da vam se možda baš i nije toliko svidio? Kako vam se takve situacije više ne bi ponavljale, pronašli smo sjajan recept koji se sastoji od svega 6 sastojaka – čokoladni kolač s rumom.

Za pripremu brzog i jednostavnog čokoladnog kolača s rumom potrebno vam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 jaja
  • 190 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 70 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Rum

Započnite tako što ćete pećnicu uključiti i zagrijati na 175°C. Zatim pjenasto umutite jaja i šećer. Nakon toga otopite maslac, dodajte mu nasjeckanu čokoladu i miješajte sve dok se čokolada ne otopi. Otopljenu čokoladu dodajte prethodno umućenoj smjesi šećera i jaja.

Tu smjesu kratko izmiksajte kako bi se čim kvalitetnije povezala pa joj dodajte suhe sastojke. Uz to, dodajte nekoliko žličica ruma. Smjesu izlijte u kalup za pečenje obložen papirom te za idealnu strukturu pecite točno 18 minuta. Čokoladni kolač s rumom ohladite pa servirajte uz šlag ili sladoled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo