Ovo je besprijekoran recept za čokoladni brownie. Pogledajte naš recept za čokoladni brownie koji će vam pomoći da svaki put dobijete savršen brownie.
Sastojci za čokoladni brownie:
- 145 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 80 grama kakaa u prahu
- 1/4 žličice soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 velika hladna jaja
- 65 grama brašna
- 75 grama nasjeckanih oraha
Kako se priprema čokoladni brownie?
Postavite rešetku za pećnicu u sredinu pećnice i zagrijte je na 180 stupnjeva. Obložite dno i stranice četvrtaste posude papirom za pečenje. Pripremite dupli kotao tako da srednju posudu napunite vodom do dubine od oko 5 cm. Zagrijte vodu dok ne provrije.
Pomiješajte maslac, šećer, kakao prah i sol u zdjeli prikladnoj za zagrijavanje. Stavite zdjelu iznad kipuće vode. Ako dno zdjele dodiruje vodu, uklonite malo vode iz lonca. Smjesu povremeno promiješajte dok se maslac ne otopi i dok smjesa ne bude sasvim topla. Ne brinite ako izgleda grubo, bit će glatka kada dodate jaja i brašno. Izvadite zdjelu iz lonca i ostavite sa strane 5 minuta ili dok ne bude samo toplo, a ne vruće. Umiješajte vaniliju. Dodajte jaja, jedno po jedno, snažno miješajući nakon svakog.
Sada dodajte brašno. Žlicom umiješajte brašno u tijesto dok ne postane vrlo gusto i ne odvaja se od stijenki posude. Umiješajte orahe ako koristite. Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu posudu. Pecite brownies dok rubovi ne izgledaju suhi, a sredina nedovoljno pečena, 20 do 30 minuta. Gotovost možete provjeriti tako da zabodete čačkalicu u sredinu. Čokoladni brownie je gotov, ako izađu s nekoliko vlažnih mrvica. Potpuno ohladite čokoladni brownie prije vađenja iz posude.