Slavonsko jelo /

Kako pripremiti čobanac?

Image

Čobanac je poznato slavnonsko jelo. Kako se pravi čobanac? Donosimo vam recept za pripremu čobanca.

29.6.2021.
16:59
VOYO logo

Čobanac je poznato slavnosko jelo, priprema se oko tri sata i priprema čobanca je nešto zahtjevnija. Kako pripremiti čobanac?

Čobanac - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg juneće koljenice bez kosti
  • 50 dkg teleće lopatice
  • 50 dkg svinjske lopatice
  • 15 g češnjak u granulama
  • žlica senfa
  • 4 lovorova lista
  • 2 dcl mineralne vode
  • kilogram i pol luka
  • žlica slatke mljevene paprike
  • 5 češnja češnjaka
  • ljuti feferon
  • litra pasirane rajčice
  • 10 dkg kiselih krastavaca
  • 3 dcl crnog vina
  • 2 jaja
  • 30 dkg brašna
  • 2 jaja
  • ulje
  • sol
  • papar

Čobanac - priprema:

Marinirajte meso sa granulama češnjaka, senfom, lovorovim listom, uljem, soli i paprom, te mineralnom vodom. RAspodijelite ove sastojke na tri dijela , za svaki komad mesa zasebo. Dobro utrljate marinadu u meso i pustite neka meso odstoji oko tri sata. Najbolje je meso staviti u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada meso odstoji, na vrelom ulju pržite luk i protisnuti češnjak koji ste posolili. Sve izmiješajte i lagano pržite 15-ak minuta.

Na luk dodajte meso, najprije junetinu i pirjajte 15-ak minuta, zatom svinjetinu isto pirjajte 15-ak minua te teletinu. Sve zajedno pirjajte još 15 minuta i dodajte crno vino, krastavce koje ste nasjeckali, te slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku feferon i pasiranu rajčicu, dolijte s vodom i sve zajedno neka se kuha oko sat vremena.

U drugoj posudi pripremite žličnjake od brašna, jaja, žličice sol i 1,5 dcl vode te izmijašajte. Napravite jednoličnu smjesu i s žličicom dodajte žličnjake u čobanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo