Deserti /

Kako se priprema ukusna domaća Chiffon torta?

Image
Foto: Pixabay

Chiffon torta je klasična i elegantna slastica idealna za sve prilike. Donosimo ukusan recept za mekanu chiffon tortu.

12.11.2022.
16:29
Pixabay
VOYO logo

Chiffon torta je lagana torta spužvaste teksture napravljena od jednostavnih sastojaka kao što su ulje, jaja, šećer, brašno i arome. Chiffon torta ima teksturu između biskvita i kolača s maslacom. Sastojci potrebni da se pripremi ukusna chiffon torta su:

  • 2 šalice prosijanog brašna za kolače
  • 180 grama bijelog šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 7 velikih jaja
  • 100 ml hladne vode
  • 60 ml biljnog ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica ekstrakta limuna

Prvo što trebate učiniti kada pripremate chiffon tortu je zagrijavanje pećnice na 170°C. Dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u posudu te udubite sredinu. Dodajte žumanjke, vodu, ulje, ekstrakt vanilije i ekstrakt limuna u udubinu navedenim redoslijedom, bez miješanja. Istucite bjelanjke u velikoj zdjeli dok ne postanu vrlo čvrsti. Koristeći iste mješalice, tucite tijesto od žumanjaka dok ne bude glatko i svijetlo te lagano prelijte preko bjelanjaka. Smjese nježno spojite gumenom lopaticom bez miješanja. Ulijte tijesto u posudu za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite chiffon tortu u prethodno zagrijanoj pećnici 55 minuta. Povećajte temperaturu na 180°C i nastavite peći dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, još 10 do 15 minuta. Chiffon torta je gotova i spremna za posluživanje, nakon što se ohladi i premaže glazurom po želji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo