Glavno jelo /

Kako ispeći carsko meso u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Carsko meso oduševit će svakog pravog gurmana. Kako ispeći carsko meso u pećnici?

1.10.2022.
12:01
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko pripremate carsko meso s kožom, najprije osušite kožu papirnatim ručnikom i zarežite kožu oštrim nožem po dijagonali na udaljenosti od jednog centimetra. Ponovite rezove u suprotnom smjeru kako biste stvorili dijamantni uzorak. Pripazite da rezovi na carskom mesu ne budu preduboki, kako ne biste oštetili meso.

U sljedećem koraku, prije pečenja u pećnici, začinite komad carskog mesa na način da ga utrljate šećerom, soli i paprom. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći, kako bi se carsko meso odmorilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg dana carsko meso pecite u protvanu prikladnom za pećnicu. Pećnici mora biti prethodno zagrijana na 180 stupnjeva, a nakon pola sata pečenja, možete pojačati temperaturu na 200 stupnjeva Celzijevih.

Izvadite carsko meso iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te možete uživati u ukusnom obroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo