Desert /

Cantucci talijanski keksi s bademom

Image

Cantucci su talijanski keksi s bademom koji su često nezaobilani dio blagdanskog jelovnika. Za pripremu Cantucci keksa potrebno je oko sat vremena.

29.6.2021.
10:57
VOYO logo

Cantucci talijanski desert koji se jednostavno priprema, a najčešće svoje mjesto nađe na blagdanskom jelovniku. Za pripremu Cantucci keksa s bademima potrebno vam je nešto manje od sat vremena.

Cantucci - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg brašna (za kolače)
  • 25 dkg badema
  • 5 jaja
  • 5 dkg šećera
  • prašak za pecivo
  • naranča
  • prstohvat soli

Cantucci - priprema:

Najprije naribajte koricu naranče. Umutite 4 jaja, a u zasebnu posudu umutite žumanjak od jednog jajeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i koricu naranče. Dodajte šećer i jaja te mijašjte kuhačom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. U tijesto dodajte bademe te oblikujte tijesto u oblik kobasice. Tijesto stavite u lim za pečenje i premažite žumanjkom jednog jajeta i pecie oko pola sata na 190 stupnjeva.

Kolač izvadite iz pećnice, neka se ohladi i Cantucci su spremni za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
antonia bilic
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo