Čaj od cimeta je i blago začinjen napitak pun antioksidansa. Savršen je za sezonu prehlade i gripe ili kad god se želite ugrijati uz ugodno piće. Osim toga, dokazano je da cimet snižava razinu šećera u krvi inhibiranjem probavnih enzima koji usporavaju probavu ugljikohidrata. Cimet također može pomoći u inhibiciji agregacije u mozgu, koja se povezuje s Alzheimerovom bolešću. Saznajte kako se priprema ukusni čaj od cimeta.
Sve što vam je potrebno kako biste pripremili čaj od cimeta su:
- 2 štapića cimeta
- 2 šalice vode
U malom loncu pomiješajte štapiće cimeta i vodu i stavite na vatru. Pustite da voda zavrije, zatim smanjite vatru i lagano kuhajte 15 minuta. Uklonite štapiće cimeta šupljikavom žlicom ili vilicom, a zatim prolijte čaj kroz cjedilo kako biste uhvatili sitne komadiće koji su se možda oljuštili. Poslužite čaj od cimeta dok je topal, po želji sa svježim limunovim sokom i medom. Ostaci čaja mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana.