Umjesto s tjesteninom ili s rižom pripremite piletinu s povrćem i bulgurom. Za pripremu ovog jela koje možete poslužiti kao glavno jelo potrebno vam je samo pola sata.
Bulgur s povrćem i piletinom - sastojci:
- 40 dkg filea pilećih prsa
- mrkva
- 12 dkg bulgura
- svježa crvena paprika
- stabljika celera
- glavica luka
- 7,5 dcl povrtnog temeljca
- 2 češnja češnjaka
- tikvica
- 1 dkg maslaca
- sol
- maslinovo ulje
Bulgur s povrćem i piletinom - priprema:
Zagrijete ulje na tavi i dodajte piletinu koju ste narezali na male prutiće, posolite i pržite sa svih strana. Nakon nekoliko minuta izvadite piletinu te u tavicu stavite luk, mrkvu narezanu na trake, papriku narezanu na kockice, posolit i pržite sve zajedno još 5 minuta.
U posudu stavite vodu, neka zavrije te dodajte malo soli i nekoliko kapi ulja, u vrelu vodu dodajte bulgur te promijašajte i kuhajte. Bulgur pripremajte prema uputama koje se nalaze na pakiranju.
Za tov rijeme u tavu dodajte protisnuti češnjak, kockice tikvica, ponovno dodajte piletinu i promiješajte. Nakon što je bulgur gotov procijedite ga i dodajte u tavu s povrćem i piletinom, sve zajedno dobro izmiješajte. Bulgur s povrćem i piletinom je gotov i spreman za posluživanje, a prije nego ga poslužite možete ga posipšati s kockicama celera.