Dizana tijesta /

Buhtle sa suhim kvascem - recept za mekane buhtle s džemom od marelica

Image
Foto: Pixabay

Mogu li se napraviti buhtle sa suhim kvascem? Naravno da mogu. Donosimo recept za buhtle sa suhim kvascem.

10.12.2021.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Ne bitno čime ih punimo, domaće buhtle sa suhim kvascem svi vole. Donosimo vam recept za pripremu buhtli sa suhim kvascem.

Sastojci za buhtle sa suhim kvascem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350g višenamjenskog brašna
  • suhi kvasac 5 g
  • 1⁄2 žličice soli
  • 40 g šećera
  • korica limuna
  • 160 g mlijeka
  • 1 jaje
  • 85 g maslaca
  • 100 g džem od marelica
  • 1 žlica ruma
  • dodatni maslac za premaz
  • šećer u prahu

Upute za izradu buhtli sa suhim kvascem:

U manju posudu stavite džem od marelica i dodajte jednu žlicu ruma. Promiješajte da se sjedini. Mali lim za pečenje premažite maslacem. Prosijano brašno, sol, šećer i koricu 1 limuna miksajte. U drugoj posudi sjedinite mlijeko, jedno jaje i suhi kvasac pa smjesu dodajte suhim sastojcima. Mijesite na maloj brzini oko 5 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto. Postupno dodajte omekšali maslac i nastavite miksati dok se ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte tijesto krpom i ostavite da se udvostruči. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini na 1 cm debljine. Izrežite kvadrate veličine otprilike 5cm x 5cm. Stavite komadić džema od marelica u sredinu svakog kvadrata. Zamotajte tijesto oko nadjeva, i dobro zatvorite. Lopticu stavite u pripremljeni lim za pečenje sa zatvorenom stranom prema dolje i premažite maslacem.

Buhtle sa suhim kvascem pecite na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Izvadite ih iz pećnice, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo