Jesenski recepti /

Ideja i recept za brzo i fino varivo koje će vas oduševiti

Image
Foto: Pixabay

Tražite brzi recept za ukusno jesensko varivo? Ovaj recept za brzo i fino varivo neće vas razočarati. Saznajte kako pripremiti brzo i fino varivo za manje od dva sata.

2.11.2022.
12:59
Pixabay
VOYO logo

Razno svježe povrće i rajčice dodaju boju i okus ovom brzom i finom pilećem varivu. Asortiman povrća čini varivo hranjivim i zasitnim. Budući da se za brzo i fino varivo koristi izrezana piletina ili pileći batak, izvrstan je izbor za kuhare koji paze na proračun.

Sastojci potrebni da se pripremi brzo i fino varivo su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kilograma piletine
  • 3 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 2 mrkve, narezane na kolutiće
  • 1 manja tikvica, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
  • 1 crvena paprika, narezana na ploške
  • 2 srednje glavice luka, narezane na ploške
  • 2 rebra celera, dijagonalno narezana na ploške
  • Sol i papar po ukusu
  • 450 ml pasirane rajčice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 180 ml pilećeg temeljca
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica sušenog kopra
  • Pola žličice suhe majčine dušice

Kako biste pripremili ovo brzo i fino varivo najprije obrišite piletinu papirnatim ručnicima da upijete dodatnu tekućinu. Zagrijte pećnicu na 175°C. Stavite piletinu, krumpir, mrkvu, tikvice, papriku, luk i celer u lonac za pećnicu te pospite solju i paprom. Dodajte pasiranu rajčicu i sve zajedno pomiješajte. Pilećem temeljcu dodajte češnjak i prelijte sastojke u loncu. Dodajte lovor i pospite koprom i timijanom. Čvrsto pokrijte lonac i pecite 2 sata, miješajući nakon 1 sata. Izvadite brzo i fino varivo iz pećnice, bacite lovorov list i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo