Razno svježe povrće i rajčice dodaju boju i okus ovom brzom i finom pilećem varivu. Asortiman povrća čini varivo hranjivim i zasitnim. Budući da se za brzo i fino varivo koristi izrezana piletina ili pileći batak, izvrstan je izbor za kuhare koji paze na proračun.
Sastojci potrebni da se pripremi brzo i fino varivo su:
- 1,5 kilograma piletine
- 3 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
- 2 mrkve, narezane na kolutiće
- 1 manja tikvica, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
- 1 crvena paprika, narezana na ploške
- 2 srednje glavice luka, narezane na ploške
- 2 rebra celera, dijagonalno narezana na ploške
- Sol i papar po ukusu
- 450 ml pasirane rajčice
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 180 ml pilećeg temeljca
- 2 lista lovora
- 1 žličica sušenog kopra
- Pola žličice suhe majčine dušice
Kako biste pripremili ovo brzo i fino varivo najprije obrišite piletinu papirnatim ručnicima da upijete dodatnu tekućinu. Zagrijte pećnicu na 175°C. Stavite piletinu, krumpir, mrkvu, tikvice, papriku, luk i celer u lonac za pećnicu te pospite solju i paprom. Dodajte pasiranu rajčicu i sve zajedno pomiješajte. Pilećem temeljcu dodajte češnjak i prelijte sastojke u loncu. Dodajte lovor i pospite koprom i timijanom. Čvrsto pokrijte lonac i pecite 2 sata, miješajući nakon 1 sata. Izvadite brzo i fino varivo iz pećnice, bacite lovorov list i poslužite. Dobar tek!