Recept /

Brownie bez glutena - recept i priprema čokoladnog deserta bez glutena

Image
Foto: Pixabay

Sve je više ljudi koji su alergični na gluten, no i oni se mogu počastiti brownie kolačem. Kako napraviti brownie bez glutena?

12.2.2022.
12:36
Pixabay
VOYO logo

Brownie bez glutena odličan je izbor za sve one kojima smeta gluten. Donosimo vam jednostavan i brz recept za pripremu kolača brownie bez glutena.

Sastojci za brownie bez glutena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g maslaca
  • 250 g tamne čokolade
  • 4 velika jaja
  • 300 g zlatnog šećera
  • ½ žličice ekstrakta ili paste vanilije
  • 100 g bezglutenskog brašna
  • 60 g kakao praha
  • ½ žličice soli
  • 150 g mliječne čokolade

Brownie bez glutena priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih za pripremu brownieja bez glutena. Nakon toga namažite maslacem lim koji se ne lijepi i obložite podlogu neljepljivim papirom za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga vodom napunite trećinu lonca, zakuhajte i na njega stavite zdjelu otpornu na toplinu. Dodajte maslac i čokoladu i lagano otopite na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Pazite da vam čokolada zagori na dnu jer bi to upropastilo brownie bez glutena. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Jaja i šećer miješajte električnom pjenjačom otprilike desetak minuta ili dok smjesa ne postane dovoljno gusta. Lagano umiješajte ohlađenu otopljenu čokoladu i vaniliju, zatim brašno, kakao i sol. Na kraju propasirajte komadiće čokolade. Ulijte tijesto za brownie bez glutena u obloženi kalup, stavite u sredinu pećnice i pecite 30-35 minuta.

Ostavite brownie bez glutena da se nakon pečenja malo ohladi u limu prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo