Za pripremu brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama potrebno vam je oko sat vremena, a priprema je jednostavna.
Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama - sastojci:
- 2 brancina
- komorač
- lovorov list
- 1,5 dcl bijelog vina
- 60 dkg mladog krumpira
- 6 češnja čenjaka
- 40 dkg mini rajčice
- sol i papar
- maslinovo ulje
Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama - priprema:
Pripremite ribu tako da je očistite, operete i osušite. Pripremite krumpir, narežite ga na ploške, komorač narežite na trake. Svo povrće stavite u posudu te začinite sa soli i paprom. Dodajte na povrće ružmarin, lovorov lis, protisnuti češnjak, prelijte maslinovim uljem, bijelim vinom i sve zajedno izmiješajte. Neka marinada malo odstoji.
Povrće stavite u lim za pečenje, rasporedite ga po posudi i na njega stavite mini rajčice neka budu mini rajčice s peteljkom. NA mini rajčice stavite ribbu i prelijete s marinadom.
Zagrijete pečnicu na 170 stupnjeva i pecite ribu oko pola sata. Nakon pola sata izvadite ribu, a povrće ostavite još nekoliko minuta kako bi se zapeklo.
Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama je gotov i preman za serviranje.