Kuharica /

Biskvit za voćnu tortu od jagoda - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Biskvit za voćnu tortu od jagoda treba biti jednostavan i brz. Upravo takav biskvit za voćnu tortu od jagoda je najbolji odabir.

28.11.2022.
13:51
Pixabay
VOYO logo

Biskvit za voćnu tortu od jagoda ne smije biti kompliciran jer je krema takva, kao i ukrašavanje. Stoga, najvažniji korak je da je biskvit za voćnu tortu od jagoda brzo gotov i da ne treba puno sastojaka. U načelu, biskvit za voćnu tortu od jagoda je onaj univerzalan, koji možete koristiti i s drugim kolačima i tortama.

Biskvit za voćnu tortu od jagoda sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 grama šećera
  • 4 jaja
  • 200 grama glatkog brašna
  • Pola vrećice praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 100 ml vode

Biskvit za voćnu tortu od jagoda priprema:

Biskvit za voćnu tortu od jagoda priprema se tako da za početak stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva. Zatim razdvojite bjelanjke i žutanjke. Žutanjke izmiksajte sa šećerom pa potom ulijte toplu vodu i ulje. Sve izmiksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom pomiješajte. Istucite bjelanjke u snijeg te dodajte žutanjcima. Sve dobro stopite kuhačom. Pecite 25 minuta u kalupu kojeg ste prije namastili i pobrašnili. Provjerite čačkalicom je li biskvit za voćnu tortu od jagoda gotov. Pustite ga da se ohladi, a zatim se bacite na pripremu kreme i finiširanje torte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo