Jela s kozicama /

Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

Image
Foto: Pixabay

Ovaj elegantni bijeli rižoto od kozica ima onaj poseban okus morskih plodova. Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

14.10.2022.
16:29
Pixabay
VOYO logo

Dobro napravljen bijeli rižoto od kozica oduševit će sve ljubitelje rižota. Kako napraviti ukusan i kremasti bijeli rižoto od kozica?

Sastojci potrebni za bijeli rižoto od kozica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kocka za temeljac
  • 15 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 400 g riže
  • 125 ml suhog bijelog vina
  • 4 šake listova bosiljka
  • 400 g kozica
  • 100 g sunčanih rajčica, nasjeckanih
  • 1,5 žlica mascarpone sira ili vrhnja za kuhnje

Bijeli rižoto od kozica priprema:

U posudi zakuhajte 1,5 litara vode. Dodajte temeljac i maslac te maslinovo ulje u gustu vatrostalnu posudu i lagano zagrijavajte dok se maslac ne otopi. Dodajte luk i lagano pržite 5-10 minuta dok ne omekša. Umiješajte rižu. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok većina vina ne ispari. Dodajte 3 pune žlice temeljca koji se kuha. Kuhajte miješajući dok riža ne upije temeljac. Ponovite postupak kuhajući na srednjoj vatri uz stalno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 15-20 minuta dodajte bosiljak i kozice. Dodajte rajčice. Dodajte mascarpone i promiješajte. Kuhajte, miješajući, dok komadići kozica ne postanu neprozirni. Poslužite odmah sjajni bijeli rižoto od kozica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo