Bijeli ili crveni grah /

Kada se koristi bijeli, a kada crveni grah?

Image

Pitate se kada koristiti bijeli, a kada crveni grah? Saznajte osnovnu razliku između bijelog i crvenog graha.

30.9.2021.
15:46
VOYO logo

Crveni grah i bijeli grah koriste se u mnogim jelima. Dobar su izvor dijetalnih vlakana i smatraju se biljnim proteinima. Imaju malo masti i zasićenih masti, ali puno drugih hranjivih tvari, uključujući kalcij, željezo, cink, kalij i vitamin B9.

Osušeni crveni grah potrebno je namočiti i treba ga kuhati dok ne omekša jer sadrži toksine na vanjskoj koži koji nakon kuhanja postaju bezopasni. (Grah iz konzerve već je skuhan i siguran za konzumaciju.) Crveni grah također se više koristi u jelima kojima je vremenski potrebno više za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli grah ukusan je dodatak juhi, bilo u cijelom obliku ili u pireu u povrtnom temeljcu za davanje hranjive tvari i da bude više kremasto ili za dodavanje okusa jelima od tjestenine. Bijeli grah se također može koristiti umjesto slanutka u receptu s humusom za malo drugačiji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo