Recept i priprema /

Bijela riba orada s češnjakom odličan izbor za ručak gotov za pola sata

Image
Foto: Pixabay

Bijela riba neka se barem jedanput na tjedan pronađe na vašem jelovniku. Koje su osnovne karakteristike bijele ribe? Kako pripremiti bijelu ribu?

6.10.2022.
12:12
Pixabay
VOYO logo

Osnovna prodjela ribe po sadržaju i količini masti je na plavu i bijelu ribu. Postoje različite vrste bijele ribe su orada, brancin, kovač, zubatac, list i oslić.

Bijela riba izuzetno je cijenjena, nježne je strukture i najčešće se priprema na žaru ili lešo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za pripremu bijele ribe orade:

  • 2 očišćene orade
  • 6 režnjeva češnjaka
  • nekoliko grančica ružmarina
  • prstohvat soli
  • 2 žlice bijelog ulja
  • maslinovo ulje

Priprema bijele ribe orade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Najprije pripremite češnjak, uzmite češnjak u kori i stavite ha u foliju te pecite u pećnici oko 10 minuta. Malo ga pokapajte s maslinovim uljem i soli.

Nakon toga svaki komad ribe stavite na komad aluminijske folije. Stavite na svaki komad po 3 režnja češnjaka i pospijte s ružmarinom, Nakon toga posolite ribu i prelijte s vinom. Na kraju prelijte maslinovim uljem i zatvorite foliju. Stavite ribu u pećnicu i pecite 10-ak minuta. Nakon toga izvadite ribu i maknite foliju.

Bijela riba orada je gotova i spremna za posluživanje. Najčešćei način posluživanja bijele ribe orade je uz nasjeckane listiće svježeg peršina i limunovim sokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo