Turski kruh /

Bazlama - turske lepinje

Image

Balzama ili truske lepinje pripremite sami uz pomoć našeg recepta. Za pripremu bazlama je potrebno oko četiri sata.

11.6.2021.
8:53
VOYO logo

Balazam ili turske lepinje su turski kruh. Kako biste pripremili bazlamu - turske lepinje potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 1 žlica soli
  • pola šalice grčkog jogurta
  • 1 žlica šećera
  • šalica i pol tople vode
  • 4 šalice brašna

Balzama ili turske lepinje - priprema:

Najprije otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Brašno, vodu i grčki jogurt dodajte i dobro sve zajedno izmiješajte. Tijesto mora biti mekano, ali ne smije biti ljepljivo.

Po radnoj površini pospijte brašno i oblikujte tijesto u kugle. Prekrijte ih vlažnom krpom i pstavite neka odstoje 3 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte okrugle lepinje. Lepinje prekrijte vlažnom krpom i ostavite 15 minuta. Bazlama - turske lepinje ili turski kruh je spreman za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite tavu na vatru neka se zagrije i stavite jednu lepinju u tavu i pecite oko minute sa svake strane.

Maknite i stavite na kuhinjsku krpu, lepinja mora ostati topla. Na isti način ispecite sve ostale komade tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 22
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike