Kuharica /

Banana kruh bez jaja - poslastica za doručak, međuobrok ili desert

Image
Foto: Pixabay

Banana kruh slatki je kruh koji možete poslužiti za doručak ili kao međuobrok ili desert. Kako napraviti banana kruh bez jaja?

11.12.2021.
14:36
Pixabay
VOYO logo

Napravite najbolji kruh od banane bez jaja po ovom jednostavnom receptu. Sladak je i punog okusa. Savršena poslastica za doručak, međuobrok ili desert.

Sastojci za banana kruh bez jaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 vrlo zrele banane
  • 115 g maslaca
  • 120 ml mlaćenice
  • 10 ml ekstrakta vanilije
  • 200 g smeđeg šećer
  • 210 g višenamjenskog brašna
  • žličica praška za pecivo
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli

Glazura za banana kruh bez jaja:

  • 120 g šećera u prahu
  • 45 ml mlijeka
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • 2 žlice oraha, sitno nasjeckanih

Priprema banana kruha bez jaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Namažite kalup za pečenje. U srednjoj posudi zgnječite zrele banane vilicom dok ne budu potpuno glatke.

U pasirane banane umiješajte otopljeni maslac. Dodajte mlaćenicu, vaniliju, šećer, miješati dok se dobro ne sjedini.

Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Sve dobro izmiješajte.

Nakon toga ulijte smjesu u pripremljeni kalup za kruh. Banan kruh bez jaja pecite oko sat vremena. Izvadite ga iz pećnice i ostavite kruh da se potpuno ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju pripremite glazuru tako da sve sastojke pomiješat u maloj posudi. Kada se banana kruh ohladi prelijte ga preljevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo