Tradicionalni američki napitak polako osvaja i Europu, a tko bi odolio spoju alkohola i mirisnog muškatnog oraščića?
Bilo je potrebno neko vrijeme da eggnog izađe iz okvira SAD-a iz razloga što se u njemu koristi velika količina jaja. Međutim, jednom kada ga okusite shvatit ćete zašto je već uobičajen gost zimskih i blagdanskih tuluma.
Za američki eggnogg trebate:
- 4 žutanjka
- 70 g šećera
- 400 ml punomasnog mlijeka
- šalica vrhnja
- 80 litara bourbona
- žličica ribanog muškatnog oraščića
- 4 bjelanjka
U posudi izmiskajte žutanjke dok ne dobiju nešto svijetliju boju, a zatim dodajte šećer. Ponovno izmiksajte pa dodajte mlijeko, vrhnje, bourbon i muškatni oraščić te promiješajte. Bjelanjke istucite te dodajte jednu žlicu šećera dok ih miksate. Dodajte bjelanjke u smjesu sa žutanjcima.
Eggnog možete pustiti da se ohladi ili ga možete skuhati. Na visokoj temperaturi prokuhajte zajedno vrhnje, mlijeko i muškatni oraščić i pustite da zakuha. Maknite s vatre te dodajte vruću smjesu u posudu sa šećerom i jajima. Promiješajte i ponovno prokuhajte, a zatim maknite s štednjaka i dodajte bourbon.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!