SJAJAN TRIK! /

Chef otkrio kako savršeno ispeći hrskavu slaninu

Image
Foto: TikTok

Hrskava slanina obogatit će doručak - i kalorijski i okusno, ali samo ako je znaš ispeći tako da bude božanski hrskava, a opet mekana

7.8.2022.
13:23
TikTok
VOYO logo

Pečena slanina i jaja spadaju u tradicionalni engleski doručak, no ne moramo se praviti Englezi da bismo i mi uživali u njemu. U našim krajevima također se jede pečena slanina s jajima. Netko za doručak, netko za ručak.

No, znate li je savršeno ispeći, a da dimom ne aktivirate protupožarni alarm pa vas za stolom ne bude četvero, nego osmero - računajući vatrogasce koji dojure na intervenciju? Šalimo se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: TikTok

Kuhaj pa peci

Chef Roice Bethel objavio je na TikToku video u kojem otkriva trik za savršeno hrskavu pečenu slaninu. " Želite li da hrska, morate ju skuhati", objašnjava mladi chef i dodaje kako je svjestan da to zvuči suludo, no "pali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slanina se sastoji od dvaju dijelova: mišića koji su tamni i masti koja je bijela. I dok se mišići ispeku vrlo brzo, masti treba više vremena", objašnjava Bethel te navodi da upravo zbog toga u tavu treba dodati vodu i prvo skuhati slaninu, a onda je zapeći. Voda će usporiti zagrijavanje i osigurati da se i masni dio termički obradi pa neće biti žilav.

Image
Foto: TikTok

"Kada voda u potpunosti ispari, slanina postaje fina i hrskava, meso nije prepečeno niti zagorjelo, a masnoća se savršeno otopila pa je također hrskava", objašnjava chef. Ne preostaje nam ništa drugo, nego da isprobamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo