U Vrbovcu se svakog kolovoza izvlače recepti stari stotinu godina. Za delicije se čeka u redovima.
Uz hranu, Vrbovčani su ponosno prošetali narodne nošnje, ali i pokazali kako se nekad radilo.
Kukuruz se čisti u replici starog seoskog dvorišta, a sve se zalije čašicom domaćeg likera.
A da nijedan recept za kolače i štrudle ne ostane zaboravljen,
brine
se baka Zdenka. Specijalitet su joj - palacke.
"Krumpir se skuha, zdrobi, zamijesi i peče se na posebnoj peći, na tabli. Onda se namaže masti i posipa šećerom i to se pari gore na loncu toplome da su uvijek svježe i tople", otkrila je Zdenka Levatić iz Ivančana.
I mlade snage brzo su svladale naizgled komplicirane recepte.
Samo zbog ovog festivala hrane i pića, Vrbovcem kroz tri dana prođe nekoliko desetaka tisuća ljudi. S 36 godina dugom tradicijom najstariji je ovakav festival u Hrvatskoj.