Pročitajte recept za štrudlu od jabuka koja se topi na nepcu

Image
8.2.2016.
17:20
VOYO logo

Sastojci za 4 osobe

Tijesto

  • 250 g pšeničnog brašna
  • 1 prstohvat morske kuhinjske soli
  • 50 g omekšalog, tekućeg maslaca
  • 110 ml mlake vode

Punjenje

  • 1 kg kiselijih jabuka
  • sok od 1 limuna
  • 60 g cijelih badema
  • 50 g maslaca
  • 70 g mljevenih lješnjaka
  • 80 g dmBio smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 60 g grožđica

Ostali sastojci

  • malo ulja za premazati tijesto
  • voda ili rum za omekšanje grožđica
  • kuhinjska krpa i brašno za razvaljati tijesto
  • 80 g omekšalog, tekućeg maslaca za premazivanje
  • papir za pečenje

Priprema

Sve sastojke predviđene za izradu tijesta umijesiti u glatko tijesto. Formirati oblik kugle i pustiti da pokriveno stoji oko 30 minuta. Kako se tijesto ne bi potrgalo, kuglu premazati uljem.

Pećnicu zagrijati na 180 °C .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oguliti jabuke, razrezati ih na četvrtine, izrezati koštice, zatim narezati jabuke na kockice i pomiješati ih s limunovim sokom. Bademe sitno nasjeckati. U tavi rastopiti maslac. Lješnjake i bademe na tom maslacu popržiti dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Dodati šećer i karamelizirati te začiniti cimetom. Ohladiti. Grožđice namočiti ili u rum ili u vodu dok ne omekšaju.

Veću kuhinjsku krpu posipati brašnom. Na tome razvaljati tijesto i razvući ga dok ne postane potpuno tanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tijestu podijeliti mješavinu badema i lješnjaka te po toj mješavini posipati jabuke i grožđice. Pomoću krpe na kojoj se razvaljalo tijesto zarolati štrudlu. Premazati rastopljenim, tekućim maslacem. Štrudlu staviti na lim obložen papirom za pečenje te u prethodno zagrijanoj pećnici peći 25 - 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
"Osjećaj kao iz sna postao stvarnost…" /

Četvrta dobitnica u nagradnoj igri Uhvati 100.000 eura u Cro Casinu