Želite li probati nove okuse koji su različiti a izvrsno pašu jedan uz drugoga, napravite za prijatelje kremu od feta sira i manga!
Slijedite recept jer pohvale stižu.
Sastojci za 6 osoba
- 1 paketić sušenog manga
- 100 g kikirikija, prženog i slanog
- 30 g dmBio smeđeg šećera
- 2 žličice cvjetnog meda
- 1 žličica karija
- 2 paketića feta sira (od 180 g)
- crni mljeveni papar
- Prema želji: svežanj peršina
Priprema
Oštrim nožem na velike komade nasjeckati mango i ostaviti oko 30 minuta u hladnoj vodi da omekša. U međuvremenu na radnoj površini rasprostrijeti papir za pečenje. U tavi (bez dodatka masnoće) pržiti kikiriki i staviti ga u posudu.
Oprati tavu i ponovno zagrijati. U tavu ravnomjerno usipati šećer te ga karamelizirati. Umiješati med. U tu smjesu dodati kikiriki, promiješati drvenom žlicom kako bi se karamela u potpunosti obavila oko kikirikija. Usipati karija i promiješati.
Karamelizirani kikiriki prosuti po papiru za pečenje i ostaviti da se ohladi.
Ocijediti mango. Pomoću miksera od feta sira napraviti kremu, dodati mango, a zatim dalje miješati - sve dok se mango ravnomjerno ne rasporedi.
Karamelizirani kikiriki razmrviti i dodati u kremu od feta sira i manga. Začiniti paprom i prema želji sjeckanim peršinom.