Ovako pohranite povrće i trajat će duže

22.12.2012.
12:48
VOYO logo

Brokula

Nakon kupovine brokulu stavite u hladnjak u otvorenoj posudi, a možete je zamotati i u vlažnu krpu prije stavljanja u hladnjak.

Mrkva

Mrkvi odrežite vrhove kako bi duže ostala svježa. Možete je pohraniti u zatvorenoj posudi s puno vlage ili je umotajte u vlažnu krpu. Također je možete svakih par dana namočiti u hladnoj vodi te vratiti u zatvorenu posudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celer

Najbolje bi bilo da stabljike držite namočene u vodi u šalici u kuhinji na radnoj površini kao svijeće u vazi. Ako celer želite držati u hladnjaku, zamotajte stabljike u aluminijsku foliju. Tako će ostati svjež i do nekoliko tjedana.

Celer korijen

Zamotajte korijen celera u vlažnu krpu i pohranite ga u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak

Češnjak je najbolje držati na hladnom, tamnom mjestu, a ne u hladnjaku.

Luk

Luk je također najbolje držati na hladnom i tamnom mjestu u otvorenoj posudi. Potrebna mu je cirkulacija zraka da duže ostane svjež.

Gljive

Gljive držite u hladnjaku u pakiranju u kojem ste ih kupili. Ako vam zatreba nekoliko komada, otvorite kutak pakiranja, izvadite gljive i zatim opet zapakirajte sve plastičnom folijom te vratite u hladnjak.

Paprike

Držite ih u plastičnoj vrećici prije stavljanja u hladnjak tako mogu potrajati tjedan ili dva. Ako ih želite pohraniti na duže, narežite paprike na kriške zamrznite ih na papiru za pečenje, a zatim ih preselite u hermetički zatvorenu kutiju ili vrećicu za zamrzavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir

Baš kao češnjak i luk, i krumpir je najbolje držati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Mogu biti u papirnatoj vrećici.

Rajčice

Rajčice nikako ne bi smjeli držati u hladnjaku. Ovisno o zrelosti, mogu i do dva tjedna biti u zdjeli u kuhinji. Ako rajčicama želite ubrzati zrelost, stavite ih u papirnat vrećicu s jabukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvice

Ako ćete ih upotrijebiti u roku od nekoliko dana, ne trebate ih ni staviti u hladnjak već na neko hladnije mjesto. Ako ih želite duže sačuvati, zamotajte ih u krpu i stavite u hladnjak.

Krastavci

Krastavce je najbolje držati u hladnjaku umotane u vlažnu krpu. Ako ćete ih pojesti u roku od dan-dva nakon što ste ih kupili, mogu biti i na nekom hladnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo