JEDNOSTAVNO I FINO /

Najbolje recepte za ovaj Uskrs ima Špiček: Ispecite preukusnu šunku u tijestu

Image

'Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR' vraća se s najboljim uskršnjim receptima. U prvoj epizodi poznatom chefu se u pripremi hrane pridružila poznata glumica i redateljica Arija Rizvić.

18.3.2024.
16:36
VOYO logo

Uskršnji specijal 'Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR' ovog tjedna pratimo na programu RTL-a u 16.20 sati, a prvi recept koji je chef s nama podijelio je onaj za pečenu šunkicu u kruhu. Gošća mu je bila poznata glumica i redateljica Arija Rizvić, zvijezda RTL-ove hit serije 'San snova'.

Image
Foto: Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR

"Moji uvijek prave šunku u kruhu kad za Uskrs odem doma u Rijeku. Ipak, ja nikad ne kuham, samo jedem i nakon toga počistim sve. Znaš da me i na setu kolege stalno zafrkavaju da sam najveći ždero među ekipom? Bi li ti to ikada rekao kad me pogledaš?", otkrila je Arija Tomislavu dok je skidala mrežicu s ukusne šunke iz SPAR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chef je za to vrijeme pripremao krušno tijesto od brašna, soli, šećera, kvasca i mlake vode te napomenuo kako kuhana šunka mora biti prethodno ohlađena da ne bi razvukla tijesto.

Arija je podijelila kako je prošli Uskrs provela s dečkom, RTL-ovim sportskim novinarom i urednikom Markom Vargekom, u Zagrebu. Tomislav je pak Ariji, ali i gledateljima otkrio brojne trikove za pripremu slasnih recepta s namirnicama iz SPAR-a za savršeni uskršnji ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Kod tijesta je bitno da ne bude previše tanko. Dakle, ona je hermetički zatvorena, a kad se počne peći stvara se para i zbog toga će se tijesto raspuknuti ako je previše tanko. Zato imamo dimnjak kako bi šunkica mogla disati ", otkrio je Tomislav dok je šunku umatao u pripremljeno tijesto. Bitno je nožem rasjeći mali križić, gdje je tijesto najdeblje kako bi šunka pri pečenju imala dovod zraka. Nakon toga, šunka je spremna za pećnicu!

Image
Foto: Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR

"Wow, izgleda odlično!", rekla je Arija kad je Špiček šunku izvadio iz pećnice. "Savršeno. Mogli bismo ti i ja pojesti čitavu ovu šunku", rekla je Arija nakon što je probala jelo. A prije nego što je slasna šunka nestala s tanjura, ona i Špiček svim gledateljima poželjeli su sretan Uskrs te da i sami naprave ovako ukusan obiteljski obrok.

Osim savjeta za pripremu savršenog blagdanskog ručka, u prvoj epizodi 'Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR' omiljeni televizijski chef Špiček i Arija, pripremili su tvrdo kuhana jaja, hren i mladi luk, a detaljno raspisan recept potražite u nastavku.

U slast!

Image

Recept za Špičekovu kuhanu šunku pečenu u kruhu

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g kuhane šunke
  • 450 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 230 ml vode
  • 50 ml biljnog ulja
  • 1 jaje
  • 8 g soli
  • 1 korijen hrena
  • 2 pušleka mladog luka
  • 8 kuhanih jaja

Priprema:

Zamijesite tijesto od brašna, kvasca, vode i ulja te ga ostavite da se diže na toplom. Razvaljajte tijesto na 1 cm debljine pa u sredinu stavite skuhanu šunku i zamotajte ju u tijesto. Na vrhu tijesta napravite nožem križić da para ima gdje izaći. Premažite tijesto razmućenim jajetom i stavite u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih, 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR

Ohlađenu pečenu šunku narežite i poslužite uz ribani hren, mladi luk i kuhana jaja koja, kao i šunku, možete pronaći u svim SPAR supermarketima i INTERSPAR hipermarketima..

Image
Foto: Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR

Ovaj recept čini se poprilično jednostavan za pripremu, a sigurni smo kako će svi koji se okupe za vašim stolom biti i više nego zadovoljni posluženom ukusnom i mirisnom i šunkicom.

Dobar vam tek!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo