BEZ GLADOVANJA /

Tvrdi da je uz ovu dijetu izgubila 25 kilograma: Na dan unosi pet tisuća kalorija

Image
Foto: Screenshot/TikTok

Redovito jede jaja, meso i odreske, a tvrdi da je upravo ovakav način prehrane zaslužan za njenu fizičku transformaciju te bolje zdravstveno stanje

13.2.2025.
19:43
Screenshot/TikTok
VOYO logo

Mesna ili carnivore dijeta postaje sve popularnija, a temelji se na konzumiranju isključivo životinjskih proizvoda, poput mesa, jaja i mliječnih proizvoda. Amerikanka koja već godinama prakticira mesnu dijetu otkrila je kako izgledaju njezini obroci od pet tisuća kalorija, zbog kojih je, tvrdi, izgubila oko 25 kilograma.

Rachel Ashby tvrdi da je zahvaljujući mesnoj dijeti "oporavila svoje zdravlje" nakon više godina borbe s viškom kilograma.

Na TikTok profilu Rachel je pokazala svoju transformaciju, pritom otkrivši dnevni meni koji se sastoji od pet obroka. Za doručak najčešće jede jaja sa solju, dok povremeno konzumira maslac. Zatim bira janjetinu, dok za treći obrok konzumira pržena i posloljena pileća krilca. Na kraju dana bira goveđe odreske, odnosno rib-eye odreske te goveđa prsa s maslacem i solju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doslovno jedem mast zbog okusa, pa kad masnoća prestane imati dobar okus, tada je prestajem jesti i znam da je mom tijelu dosta", objašnjava Rachel. Također, njena djeca ponekad prakticiraju carnivore dijetu.

"Nisam postila i nisam ograničavala unos kalorija. Jednostavno sam jela kad sam bila gladna, sve dok nisam bila potpuno sita", objasnila je.

Iako Rachel tvrdi da je zdravija zahvaljujući mesnoj dijeti, stručnjaci izražavaju zabrinutost zbog ovakvog načina prehrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pa-pa piramida hrane /

Je li prehrana bez voća i povrća održiva? Ovo su detalji o popularnoj carnivore dijeti

Image
Pa-pa piramida hrane /

Je li prehrana bez voća i povrća održiva? Ovo su detalji o popularnoj carnivore dijeti

Dijetalna terapeutkinja Jillian Kubala objasnila je kako prehrana s malom količinom ugljikohidrata može koristiti zdravlju određenih ljudi, poput onik koji boluju od dijabetesa tipa 2. Ipak, upozorava da postoje "ograničeni dokazi" o koristima koje mesna prehrana sadrži.

"Prehrana s malom količinom povrća povezana je sa stalnim povećanim rizikom od nekoliko bolesti, uključujući rak i bolesti srca, kao i povećanim rizikom od ukupne smrtnosti", otkrila je za časopis Health, dodavši da stručnjaci već dugo povezuju crveno prerađeno meso s pojavom raka, posebice kolorektalnog raka, raka dojke, raka debelog crijeva i bolesti srca.

POGLEDAJTE VIDEO: Šprajc razotkrio cilj EU-a: 'Meso i mlijeko uskoro će nam biti dostupni kao kavijar i šampanjac'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo