Iako je povrće iznimno zdravo i trebali bismo ga jesti svaki dan, nije baš SVAKO povrće idealno ako želimo izgubiti kilograme, ali to ponekad zaboravljamo.
Postoje određene vrste povrća koje nam, baš naprotiv, mogu odmoći i zbog kojih se možemo još više udebljati, a da na to ponekad zaboravljamo ili pak toga uopće nismo svjesni.
A nedavno provedena studija znanstvenika s Harvarda, provedena na 130 tisuća odraslih sudionika tijekom dva desetljeća, pokazala je da određena vrsta povrća deblja više nego što mislimo.
Kukuruz je na prvom mjestu
A radi se, naime, o povrću koje sadrži velike količine škroba, u što spadaju primjerice kukuruz, grašak i krumpir. Na prvom mjestu se našao upravo kukuruz, a znanstvenici su zaključili, nakon što su svake četiri godine provjeravali stanje ljudi na kojima su provodili istraživanje, da su se po jednoj konzumiranoj porciji kukuruza ljudi debljali i do jedan kilogram, piše She Finds.
I iako je ovo dosta očekivano, možda nije na odmet ponoviti i podsjetiti da - ukoliko želite učinkovito izgubiti kilograme, jedete manje gore navedenog povrća. Naravno, nikako ga ne biste trebali u potpunosti izbacivati iz prehrane, ako to nije prijeko potrebno zbog vašeg zdravlja.