Oprez /

Visokorizične namirnice: Hrana koja najčešće izaziva trovanje organizma

Image
Foto: Profimedia

Visoke temperature pokucale su nam na vrata, a uz to raste i rizik od trovanja hranom. Provjerite za koje je namirnice potreban dodatan oprez i spriječite posljedice

6.6.2019.
9:40
Profimedia
VOYO logo

Perad

Sirova i nekuhana perad poput piletine, patke i puretine pripadaju u visokorizičnu hranu zbog trovanja. Do toga dolazi zbog dvije vrste bakterija, Campylobacter i Salmonella, koje se najčešće nalaze u crijevima i perju ovih ptica. 

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerijetko zaraze i meso životinja i mogu preživjeti ako namirnice nisu dovoljno termički obrađene. Istraživanje u Velikoj Britaniji i SAD-u pokazalo je da 41 do 81 posto piletine u supermarketima sadrži ovu Campylobacter bakteriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/7
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
KONAČNO RJEŠENJE /

Bacanju hrane došao je kraj: Evo kako maksimalno iskoristiti sve što imate kod kuće