Marokanska juha sa slanutkom
Juha sa slanutkom zagrijat će organizam, a usput ćete unijeti dobru količinu proteina.
Juha, ako je pripremljena na zdravi način, može biti odličan lagani obrok koji nas dugo drži sitima. Guste juhe od, primjerice, bundeve idealne su kad pokušavamo izgubiti kilograme.
(FOTO: Pexels)
Sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- luk srednje veličine, narezan
- dvije stapke celera, nasjeckani
- 2 žličice kumina
- 600 mililitara vrućeg povrtnog temeljca
- 400 grama narezanih zrelih rajčica
- 400 grama slanutka
- 100 grama graška
- polovica limunovog soka te korijandar ili peršin
Upute:
Zagrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi, a zatim popržite luk i celer desetak minuta. Dodajte kumin i još pirjajte minutu. Pojačajte temperaturu, dodajte temeljac, rajčice i slanutak te papar. Pustite da kuha osam minuta, a zatim ubacite grašak i limunov sok te kuhajte još dvije minute. Začinite po vlastitom ukusu te dodajte peršin ili korijandar.
Originalan recept pronađite ovdje.