Tjestenina s tikvicama i rajčicama
Sastojci:
- 5 ili 6 srednjih tikvica, izrezane na trake ili krugove
- šalicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 veliki sjeckani luk
- sol i papar
- 2 ili 3 grančice timijana
- 2 rajčice
- 200 g tjestenine (penna ili ziti)
- svježe naribani parmezan
- nasjeckani peršin za ukras
Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka
(Foto: Profimedia)
Priprema:
1. Za pripremu tjestenine stavite veliki lonac s vodom na štednjak i obavezno ju posolite.
2. Maslinovo ulje stavite u veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte tikvice, luk i timijan i pirjajte povremeno miješajući. Dodajte sol i papar te podesite toplinu kako bi luk i tikvice oslobodili tekućinu, ali ne smiju potamniti. Vrijeme pripreme oko 20 minuta ili kada primijetite da je gotovo.
3. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu tikvicama i malo povećajte temperaturu kako bi se svi okusi pomiješali. Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente.
4. Ako umak izgubi dio tekućine dodajte malo vode iz tjestenine. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u umak. Poslužite toplo, za bolji okus dodajte peršin i parmezan.
Dobar tek!