kraljice ljeta /

Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Image
Foto: www.profimedia.hr

Tikvice su omiljeno povrće tijekom ljeta, jednostavne za pripremu, a lako se kombiniraju s drugim namirnicama. Donosimo vam tri jednostavna recepta za ukusni ručak ili večeru. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

12.7.2019.
15:07
www.profimedia.hr
VOYO logo

Tjestenina s tikvicama i rajčicama

Sastojci:

  • 5 ili 6 srednjih tikvica, izrezane na trake ili krugove
  • šalicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 veliki sjeckani luk
  • sol i papar
  • 2 ili 3 grančice timijana
  • 2 rajčice
  • 200 g tjestenine (penna ili ziti)
  • svježe naribani parmezan
  • nasjeckani peršin za ukras

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/bddc677e0d16556d2bd9c714e76788e9_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Za pripremu tjestenine stavite veliki lonac s vodom na štednjak i obavezno ju posolite.

2. Maslinovo ulje stavite u veliku tavu na srednjoj vatri. Dodajte tikvice, luk i timijan i pirjajte povremeno miješajući. Dodajte sol i papar te podesite toplinu kako bi luk i tikvice oslobodili tekućinu, ali ne smiju potamniti. Vrijeme pripreme oko 20 minuta ili kada primijetite  da je gotovo. 

3. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu tikvicama i malo povećajte temperaturu kako bi se svi okusi pomiješali. Kuhajte tjesteninu dok ne bude al dente.

4. Ako umak izgubi dio tekućine dodajte malo vode iz tjestenine. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u umak. Poslužite toplo, za bolji okus dodajte peršin i parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juha od tikvica

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žlice neslanog maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 8 do 9 režnja nasjeckanog češnjaka
  • 4 srednje tikvice, narezane tanko
  • 4 šalice povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • sol i papar

Recept za obrok na žlicu kojem nitko neće moći odoljeti

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/fe6b3c1e5347e797967bcf41e1ed743f_view_article_new.jpg?v=27

Priprema: 

1. Rastopite maslac u velikom loncu od 4 litre na srednjoj vatri. Kada se zagrije, dodajte narezani češnjak i luk i pirjajte dok ne postane mekan i proziran. Neka toplina bude niža kako češnjak ne bi potamnio. Kad je luk mekan, dodajte tikvice i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte temeljac i kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.

2. Zatim pustite da se malo ohladi, a zatim uzmite štapni mikser i sve pomiješajte i usitnite. 

3. Dodajte đumbir, sol i papar. Juhu možete odmah poslužiti, ali bit će i odlična nakon jedne noći u hladnjaku. 

Dobar tek!

Grčka salata s tikvicama

Sastojci: 

  • 4-5 šalica tikvica izrezanih na kockice
  • zdrobljeni feta sir
  • slanutak iz konzerve
  • nasjeckane masline
  • nasjeckani luk
  • peršin
  • 2 žlice svježeg limunovog soka
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Ručak u ljetnom stilu: napravite laganu salatu s kvinojom

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/tikvice-1516273ea10fb90842cf52d0885d51ae_view_article_new.jpg?v=22

Priprema: 

Pomiješajte sve sastojke i dodajte začine prema želji.

Dobar tek!

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo