Pet najzdravijih začina koje koristimo

Osim što poboljšavaju okus hrane, nama naoko obični začini pozitivno djeluju i na liječenje zdravstvenih problema popt grlobolje, gripe, nervoze, bolova ili hemoroida.

1.4.2011.
20:14
VOYO logo

1. Origano Prirodni antibiotik i sredstvo za iskašljavanje, sredstvo za širenje bronha, a koristan je i protiv grčeva. Svoju djelotvornost pokazuje kod upale sinusa, posebno kronične grlobolje, nespecifične upale uha, prehlade, viroze, gripe i dugotrajnih tegoba s nosom kao i kod upale mjehura.

arti-2010092301130062. Cimet Detoksicira, okrepljuje tkiva, ublažuje bolove. Djelotvoran je kod kašlja, poboljšava probavu te potiče znojenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Bosiljak Djelotvoran je kod bolesnih mokraćnih putova, zaustavlja bijelo pranje, liječi i bolesnu jetru, vodenu bolest, dobro je sredstvo za umirenje. Bosiljak također otklanja nesanicu i ublažava nervozu, potiče apetit, a mlade majke dojilje bi svakako trebale piti čaj od bosiljka jer pospješuje stvaranje mlijeka.

4. Ružmarin Dobar je za liječenje manjih jetrenih tegoba, problema pri lučenju žuči te probavnih tegoba. Preporučuje se za liječenje reumatoidnog artritisa i loše periferne cirkulacije. Ružmarin je, uz to, blagi antiseptik i sredstvo koje pospješuje zarastanje rana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Crni papar Koristite ga za poticanje rada probavnih organa, protiv upale grla, visoke temperature i hemoroida.

ordinacija.hr

Vezani članci:

arti-201101280748006 arti-201102240381006 arti-201102100016006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo