Namirnica pomoću koje ćete u samo dva tjedna izgubiti nevjerojatnih osam kila

Patlidžan je bogat kalijem, koji u suradnji s natrijem regulira razinu vode u tijelu i normalizira rad srca. Sadrži ponešto magnezija, mangana i bakra.

27.10.2014.
13:57
VOYO logo

No, ono što patlidžan čini visokovrijednom namirnicom nije njegov vitaminsko-mineralni sadržaj, već fitonutrijenti koji posjeduju antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

Patlidžan će vam pomoći da brzo izgubite kilograme, u čak 14 dana možete izgubiti i do osam kilograma, nakon čega proces gubljenja kilograma ide teže. Dakle, ako želite brzo izgubiti nekoliko kilograma, opskrbite se patlidžanima. Patlidžan možete narezati na kriške i ubaciti u posudu s vodom. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a nakon toga tu tekućinu pijte tijekom dana, najbolje tri do četiri čaše. Ako vam ovo nije primamljiva ideja, kilograme pomoću patlidžana možete gubiti i ovom dijetom.

Doručak

Doručak je tijekom dva tjedna isti – salata od patlidžana s rajčicama. Jedan veliki patlidžan narežite na kriške, posolite i ostavite 10 minuta. Zatim ga izrežite na kockice, stavite u posudu za salatu, dodajte komadiće rajčice ili jedan decilitar kuhanog soka od rajčice, začinite žlicom maslinova ulja i ostavite da još malo odstoji. Popijte šalicu kave ili zelenog čaja bez šećera.

Ručak

Juha od patlidžana: Jedan ili dva patlidžana narežite na trakice i lagano propržite na maslacu. Zatim dodajte kockice celera, svježu papriku (babura je odličan izbor), mrkvu, luk i pirjajte pet minuta. Povrće zatim ubacite u proključalu vodu i kuhajte još pet minuta. Dobivenu juhu jedite u porcijama po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večera

Pirjani patlidžan s povrćem: Ispecite patlidžan u pećnici i začinite ga s malo češnjaka. Uz to možete pojesti krišku ili dvije raženog kruha, ali ne više od 30 grama i čašu nemasnog jogurta ili kiselog mlijeka, piše portal receptinadlanu.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je doručak uvijek isti, pustite mašti na volju za ostala dva obroka sljedećih dana. Patlidžan možete ispeći na roštilju i preliti umakom od soje ili jesti s mladim sirom. Možete ga ispeći u teflonskoj tavi uz dodatak komadića tunjevine ili pirjati u vlastitom soku s drugim povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
OKU NEVIDLJIVE /

Izgledaju fascinantno, ali mogu vas ubiti: Nalaze se svuda oko nas