Možete je jesti bez straha: Novo istraživanje otkrilo da vam čokolada može spasiti život i to baš na ovaj način

Image
Foto: Giphy

Pozitivno utječe posebno na ovaj organ

27.5.2017.
13:00
Giphy
VOYO logo

Neki kažu da izaziva prištiće, neki da je zdrava jer je puna antioksidansa. Da, znanstvenici se nikako ne mogu složiti o učinku njezinog veličanstva - čokolade. No, novo istraživanje provedeno na 55.000 Danaca pokazalo je da nam čokolada može spasiti život.

Vodeća autorica studije Elizabeth Mostofsky i njezin tim analizirali su podatke o prehrambenim navikama ispitanika u vremenu od 1993. do 1997. godine i pritom zaključili da umjerena konzumacija čokolade, konkretno od 50 do 170 grama tjedno, smanjuje rizik za pojavu fibrilacije atrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je fibrilacija atrija?

Image

To su izrazito brzi i nepravilni električni impulsi u srčanim pretklijetkama koji utječu na smanjeni dotok krvi u klijetke. Ljudi koji boluju od ovoga imaju pet puta veći rizik za moždani i srčani udar, izvještava Hsph Harvard.

Mostofsky napominje da je konzumacija malih količina čokolade s većim udjelom kakaa jako dobra za srce, ali pretjerivanje može dovesti do debljanja i problema s probavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo