Pizza s povrćem
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- maslinovo ulje
Umak:
- 1 limenka umaka od rajčice
- 1 žlica mljevenog svježeg peršina
- 1 žličica šećera
- 1 žličica talijanskih začina
- 1 žličica osušenog bosiljka
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice papra
Nadjev:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 šalica sjeckanih tikvica
- 1 šalica narezanih svježih gljiva
- 1/2 šalice nasjeckanog zelene ili crvene paprike
- 1/4 šalice nasjeckanog luka
- 1 šalica mozzarelle
(Foto: Pixabay)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Probodite tijesto s vilicom na nekoliko mjesta. Stavite u lim za pečenje i pecite oko 8-10 minuta.
2. U međuvremenu, pržite povrće na srednje visokoj temperaturi dok ne postane hrskavo.
3. Zatim na tijesto stavite umak od rajčica, povrće i sir. Opet stavite u pećnicu dok se sir ne rastopi.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa