Klasična Margherita Pizza
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, sitno sjeckani
- 1/4 šalice umaka od rajčice
- mozzarella sir, narezan na komade
- 2 rajčice
- šaka svježeg bosiljka
- svježe mljevenog papra
(Foto: Thinkstock)
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Tijesto oblikujte i stavite u lim za pečenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. Pomiješajte maslinovo ulje i sjeckani češnjak u maloj posudi. Premažite tijesto s maslinovim ulje. Napravite malena udubljena u površini tijesta kako biste spriječili stvaranje mjehurića. Zatim stavite umak od rajčice i mozzarelu, a onda narezane rajčice.
3. Pecite 14-16 minuta dok lagano ne porumeni i rubovi dobiju smećkastu boju.
4. Izvadite iz pećnice, a zatim dodajte svježi bosiljak i papar. Pizzu poslužite toplu.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa