Bezglutenska radost /

Donosimo pet gluten-free recepata blogerice Adrijane Bručić koja razbija iluziju o prehrani bez glutena

Image
Foto: Adrijana Bručić/Bezglutenska radost

Prehrana bez glutena puno je više od trenutnog trenda, a recepti Adrijane Bručić razbijaju mit da su takva jela monotona i komplicirana

6.11.2019.
13:20
Adrijana Bručić/Bezglutenska radost
VOYO logo

Trokutići sa sirom

Image
Foto: Adrijana Bručić/Bezglutenska radost

(FOTO: Adrijana Bručić/Bezglutenska radost)

  Sastojci:

  • 500 g MIX B brašna (Schar)
  • 400 ml tople vode
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 300 g gaude (naribane)
  • 100 g maslaca (rastopljenog)

  Priprema:

Od navedenih sastojka zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30 min. Tijesto će biti mekše tako da možete koristiti mikser za lakšu izradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je tijesto spremno podijelite ga na dva dijela i svako razvaljajte na debljinu od 3 mm te ga premažite s maslacem (obavezno brašnite podlogu dok valjate tijesto).

Image
Foto: Adrijana Bručić/Bezglutenska radost

(FOTO: Adrijana Bručić/Bezglutenska radost)

Tijesto posipajte sa sirom koji ste prethodno naribali te ga zarolajte. Tijesto lagano stežite da sir ne curi van tijekom pečenja. Umjesto gaude možete koristiti svježi sir ili dodati šunku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite tijesto u kalup koji ste obložili s papirom za pečenje te nožem tijesto zarežite cik-cak. Pustite tijesto da se diže još 15 min. Peći na 180 stupnjeva, 25 do 35 min. Trokutiće sam premazala s maslacem za ljepšu boju, po želji možete ih posipati sa sezamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
OBRATITE PAŽNJU /

Doktor za dugovječnost tvrdi: 'Ovaj dio tijela pokazuje koliko dugo ćete živjeti'

Još iz rubrike