Kod prehrane djece nije dobro pretjerivati sa slatkim obrocima jer im tako radite medvjeđu uslugu, no ponekad se i mališani moraju zasladiti. Najbolji izbor je domaći kuhani puding s voćem.
Evo što vam je sve potrebno:
- 4 sočne jabuke
- 1 vanilin šećer
- 3 žumanca
- 50 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 35 g škrobnog brašna
- 500 ml punomasnog mlijeka
- dvije žlice šećera
Priprema:
- Jabuke operite, ogulite, narežite na četvrtine, pa ih stavite neka se kuhaju u pola litre prokuhane vode koju ste zasladili vanilin šećerom. Kuhajte desetak minuta.
- Mahunu vanilije prepolovite po dužini, odstranite srž te sve stavite kuhati u 350 ml mlijeka ili slatkog vrhnja.
- Pomiješajte žumanca, šećer, škrobno brašno i 150 ml mlijeka. Mahunu vanilije izvadite iz mlijeka pa ulijte mješavinu jaja, brašna i mlijeka.
- Neprestano miješajte dok smjesa ne prokuha i ne zgusne se.
- Stavite u posudu po tri četvrtine jabuke, pa ih prelijte pudingom koji ste pripremili.
- Po želji, odozgo ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i topljenom čokoladom. Ostavite da se ohladi i stegne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa