NEMOJTE PRETRPATI PURICU! /

'Zdravi chef' naveo koje tri greške većina čini kad peče puretinu: Otkrio je i koji joj začini nabolje pašu

Image
Foto: Dan Churchill/Youtube

Poznati kuhar Dan Churchill otkrio je tri najčešće pogreške koje ljudi rade kada pripremaju svoj božićni ručak, a tako lako ih je izbjeći

22.12.2021.
8:22
Dan Churchill/Youtube
VOYO logo

Kuhanje mnogima predstavlja posebno zadovoljstvo, ali može biti i prava muka. Razloga je više, no ono što mnogi ne znaju jest da neke uobičajene stvari uzimaju zdravo za gotovo pa riješe pri kuhanju zbog čega konačan rezultat može biti nezadovoljavajući. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god izgleda primamljivo napuniti svoju puricu svim vrstama bilja i limunom, Dan kaže da to može spriječiti da se puretina kuha do kraja. Ljudima poručuje da ne pretrpaju svoju puricu. Umjesto toga, samo lagano ispunite šupljinu začinskim biljem kao što su timijan, kadulja i ružmarin te začinite solju i paprom.

Image
MATE JANKOVIĆ PODIJELIO SVOJE TAJNE: /

'Niz savjeta koji će ti koristiti u kuhinji ili za kur*enje na kavi il' šanku'

Image
MATE JANKOVIĆ PODIJELIO SVOJE TAJNE: /

'Niz savjeta koji će ti koristiti u kuhinji ili za kur*enje na kavi il' šanku'

Greške koje je lako izbjeći

Štoviše, Dan je istaknuo koliko je važno da purica ima svezane noge prije stavljanja purice u pećnicu, jer je to pogreška koju viđa iznova i iznova. Dodao je: "Ovo će pomoći zadržati toplinu i sokove u središtu i spriječiti da se noge prekuhaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba napominjati da je kuhanje purice maraton, a ne sprint – stoga pazite da vam pećnica nije prevruća.

Prolazeći kroz treću i posljednju grešku koju ljudi čine, Dan je objasnio: "Previsoka temperatura pećnice! A ovisno o veličini vaše ptice, Dan preporučuje da se temperatura smanji u posljednjem satu, a zatim ostavite da se odmori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo