NEMOJTE SE SRAMOTITI: /

Ovu grešku kod tjestenine sigurno radite - talijanski chefovi ovo smatraju uvredom

Image
Foto: Profimedia

Pizza se tradicionalno poslužuje s ne više od tri umaka, a često se spravlja samo s onim od rajčice i bosiljkom

23.8.2020.
20:25
Profimedia
VOYO logo

Stručnjaci u Napolini objavili su popis od deset grešaka koje većina nas radi kad je u pitanju talijanska hrana. Po njima ispada da godinama pogrešno jedemo tjesteninu i pizzu. Oni tvrde kako dodavanje sira jelu s tjesteninom kuhari u Italiji doživljavaju kao veliku uvredu, piše Mirror.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2.000 Britanaca otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno da pogrešno pripremaju i jedu tjesteninu, izvijestio je magazin Tyla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo popisa od deset najčešćih pogrešaka koje svi većinom radimo:

1. Kruh od češnjaka kao prilog tjestenini,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Konzumiranje kruha prije obroka,

3. Punjenje kore kod pripremanja pizze,

4. Dodavanje naribanog sira tjestenini,

Image
Foto: Getty

Getty

5. Izrada pizze s više od tri preljeva,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Nikad ne jesti tjesteninu "al dente",

7. Ne korištenje tjestenine za spravljanje umaka za tjestenine,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Rezanje špageta kako bi skratile prije jela,

9. Dodavanje vrhnja Carbonari,

10. Dodavanje ulja u vodu za tjesteninu.

Većina ljudi čak i pizzu radi pogrešno, pri čemu njih 43 posto na nju stavlja previše ukusnih preljeva. No, to jelo se tradicionalno poslužuje s ne više od tri umaka, a često se spravlja samo s onim od rajčice i bosiljkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u Italiji se na pizze ne nanosi umak od češnjaka i ljekovitog bilja, već samo ulje i balzamični ocat.

sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo