Valjušci s umakom: Valjušci s muškatnim oraščićem i maslacem

Image

Fettuccine Alfredo poznato je rimsko jelo, ali mi smo umjesto fettuccina upotrijebili valjuške i nismo pogriješili. Uvjerite se i sami.

6.4.2021.
14:13
VOYO logo

Sastojci:

500 g valjušaka 400 ml slatkog vrhnja 200 g naribanog parmezana 60 g maslaca 1 režanj češnjaka 1 žlica sjeckanog vlasca muškatni oraščić sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-05-10.asx

U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom.

Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta.

Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju.

Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo, predlaže Crochef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo